Új japán gyár az Élővizek városában

NHK Spring Hungary Kft. új japán befektetés a Tatai Ipari Parkban. A bejelentés tavaly márciusban, az ünnepélyes gerenda beemelés novemberben volt.

Az NHK Spring Hungary Kft. nyolchektáros területet vásárolt a Tatai Ipari Parkban és már építi a tizenkétezer négyzetméteres csarnokát. Tamamura Kazumi elnök bejelentette, hogy a megnövekedett európai megrendelésekre reagálva felépítik rúgógyárukat. 2020-ra 3,5 millió darab autórugó és 1,2 millió stabilizátor gyártását tűzték ki. Idén 30 fővel dolgoznak, de 2019-re 100 főre bővül a gyár létszáma. Nishioka Katsuyuki az NHK Spring Hungary Kft. ügyvezető igazgatója tájékoztatott arról, hogy ez lesz az első európai termelési központjuk.

A japán NHK Spring anyagcég 1939-óta van jelen a piacon, alkalmazottainak száma meghaladja a 16 ezret. Széles termékskálán dolgoznak: autóipari rugók, vasúti alkatrészek, számítástechnikai alkatrészek, beléptető rendszerek, parkolóházi komplett rendszerek. 2015. március 31-én lezárt üzleti évben vagyona 4,24 milliárd USD, árbevétele 5,5 milliárd USD, üzleti eredménye 782 millió USD volt.

Bővebben: Kiemelkedő beruházással bővül a Tatai Ipari Park