Karakuwa Junior High School támogatása

2011. március 11-i Richter skálán mért 9,3-es pusztító erejű földrengés generálta cunami az Észak-japáni partvidéken, a V alakú öblökben fekvő településeket sújtotta a legjobban. A települések egyike a Miyagi prefektúra Kesennuma városa volt, melynek nagy része megsemmisült. Összefogva az Academia Humana Alapítvánnyal, az EcoAction Kft. tagvállalatunkkal és az Emerald Kft.-vel úgy döntöttünk, hogy a város nyolc középiskoláinak egyikét - a Karakuwa Junior High School - közvetlenül támogatjuk.

A 2012-es Sztepp Fesztiválon kitettünk egy támogatást gyűjtő A0-s méretű tablót, melyet az eseményen megjelent japán nagykövet és felesége, valamint a közönség és a szereplők közül sokan írtak alá. Döntésünk értelmében minden aláírás után a támogatásra összefogottak 1000-1000 Forintot tettek be a közös alapba. Az így összegyűlt összeget kikerekítve utaltuk át a hazánkat is felkereső két világot körbe kerekező japán biciklistának, mindkettejük középiskolai tanár, akik vállalták, hogy Japánba visszaérve átadják támogatásunkat az együtt kiválasztott Karakuwa középiskolának. 

2011. június 6. A világjáró japán biciklisták (balról jobbra), Kato Kosuke és Tazawa Yoshitaka megérkeztek Törökbálintra, ahol a japán nyelvet is tanító Bálint Márton Általános Iskola és Középiskola vendégei voltak.

Kato és Tazawa 

A gyűjtés a 2012 Sztepp Fesztiválon.

2013. március 14. Az iskola igazgatója átveszi a pénzadományt Kato Kosuke-tól, háttérben a világot járt bicikli.

Karakuwa JHS átadás

Az adomány átvétele utáni emlékkép az aláírásokkal teli "Hajrá Japán - Gambare Nihon" tablóval kessennumai Karakuwa középiskolában.

Karakuwa JHS

 Beszámoló az adomány átadásáról a biciklisták blogjában és a youtube-on. 

Könyvük: Kato Kosuke & Tazawa Yoshitaka ユーラシア大陸横断自転車2万キロの旅 (20000 km Bicycle Trip Across the Eurasia Continent). Tankōbon, 2012. Amazon Japan link