Japán új gazdasági stratégiája - Dr. Urata professzor előadása

Időpont: 2012. július 6. péntek 13:00– 14:30 (Kérdés/felelettel együtt)
Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia Kodály terme,
1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

Meghívó Dr. URATA Shujiro, a Waseda Egyetem professzorának előadására és az azt követő fogadásra, melyre szeretettel vár minden érdeklődőt a Japán Nagykövetség. A rendezvényt  klubunk, az MJGK szervezéssel támogatja. Az előadás igen aktuális témával foglalkozik. Címe:

"Japán új gazdasági stratégiája az Ázsia-csendesóceáni térségben, ennek implikációja az Európai Unióra"

“JAPAN’S NEW ECONOMIC STRATEGY IN ASIA-PACIFIC: IMPLICATIONS TO THE EU”

Az előadás nyelve angol.

Kérjük részvételi szándékát legyen szíves jelezni
Email-en Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. vagy faxon (+36-1-392-7100) legkésőbb június 25-ig.

Dr. Shujiro URATA életrajza

Professzor URATA Shujiro a Waseda Egyetem Ázsia-Csendesóceáni Gazdasági Tanulmányok Intézetének vezetõje. A Japanese Centre for Economic Research (JCER) kutatója és a Jakartában mûködõ ASEAN és Kelet-Ázsia Gazdasági Kutatóintézet, rövid nevén ERIA vezetõ kutatási tanácsadója. Alapképzettségét a Keio Egyetemen szerezte 1973-ban. M.A. és Ph.D. fokozatát a  Stanford Egyetemen 1976-ban és 1978-ban szerezte meg. Kutatóként dolgozott a Brookings Institution-ban, majd közgazdászként a Világbanknál. Nemzetközi gazdasági kérdésekre és a gazdasági növekedés témakörére specializálta magát. Számos helyen tölt be fõtanácsadói tisztséget köztük az indonéz kormánynál, a Világbanknál, az OECD-nél és a japán Ázsiai Fejlesztési Banknál. Igen aktív publikációs tevékenységet folytat, számos cikket, tanulmányt és könyvet írt egyedül illetve társszerzőkkel. Néhány angolul megjelent könyve: Competitiveness, FDI and Technological Activity in East Asia, co-editor, Edward Elgar, 2003, Bilateral Trade Agreements: Origins, evolution, and implications, co-editor, Routledge, 2005, Multinationals and Economic Growth in East Asia, co-editor, Routledge, 2006, Free Trade Agreements in the Asia-Pacific, co-editor, World Scientific, 2010, Economic Consequences of Globalization: Evidence from East Asia, co-editor, Routledge...

Mellékletek: