VT-ASYST Kft. gyártósot készít a Denso-nak

Japán tervek alapján, a megrendelővel szoros kooperációban egy új gyártósor három állomását készítette el a magyar cég. Vámosi Attila tájékoztatása szerint a megrendelés értéke 70 millió forint volt. A videotonos vállalkozás már korábban is több célgépet gyártott a Denso székesfehérvári gyárának.

A dízelbefecskendezők lézeres feliratozását és kamerás ellenőrzését végző célgép készítését a berendezés mechanikai alkatrészeinek gyártásától és összeszerelésétől, a terek honosításán át az üzembe helyezésig a tagvállalat mérnökei végezték japán szakemberek közreműködésével.

A megrendelő elégedettségét bizonyítja, hogy a Denso Magyarország Kft. már jelezte, még az idén egy újabb gépsort szeretne. Továbbá gyártási fázisban van már egy másik, 100 millió forint értékű gépsor is a japán tulajdonú cég számára - mondta az ügyvezető.

Az évi egymilliárd forint árbevételű, ötven szakembert foglalkoztató cég vezető nemzetközi cégek magyarországi gyárainak szállít egyedi gyártó- és ellenőrző-berendezéseket, egyebek között kézi, félautomata és automata szerelő munkaállomásokat, funkcionális tesztelő és mérőberendezéseket, gyártósorokat, csavarozó és szegecselő gépeket, valamint gyártástámogató célgépeket.

Forrás: MTI és Fehérvár 24