Év végi jókívánságok

Minden kedves Olvasónknak Kívánunk Áldott Karácsonyi Ünnepeket és sikerekben gazdag Boldog Új Esztendőt!

 Utazók szentje

Képünkön Wagner Nándor Utazók Szentje című alkotása látható. A szobor Tokió nemzetközi repülőterére bevezető út elején, a Narita View hotel parkjában úgy helyezkedik el, hogy a reptérre utazók és a hazatérők is láthatják. Japánban az utazók szentjének valamilyen ábrázolása szinte minden település határában, a kivezető út mentén megtalálható. Ez az egyetlen olyan japán szent, ahol két alak együtt szerepel. A magyar szobrászt, aki haláláig közel 30 évig élt Japánban, ez a téma nagyon megragadta és a magyarországi útszéli keresztek szimbolikájának párját látta benne.    

Ebben a kompozícióban az induló vagy érkező férfinak a hölgy szakét kínál. Wagner Nándor a tükörfényesre csiszolt szobrát úgy helyezte el, hogy a háttérben az egyik kifutópályáról fel és leszálló gépek jól láthatók.

A kétalakos szobor öntött rozsdamentes acélból készült, magassága 6 méter 40 cm. A használt öntési technológiát, valamint azt a számítási módszert, mely a fellépő mintegy 10%-os zsugorodást figyelembeveszi az öntési forma elkészítésénél Wagner Nándor dolgozta ki.

Védje kedves olvasóink minden lépését az Utazók Szentje!