Alpine bõvít Biatorbágyon

A  japán elektronikai vállalat 39 millió dollár értékű beruházással fejleszti biatorbágyi gyárát jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Hozzátette, hogy a vállalat nemcsak új gyártósort telepít, hanem új technológiát is hoz Magyarországra, valamint kész növelni magyar beszállítói hányadát, ami újabb lehetőséget jelent a hazai kis- és közepes vállalkozások számára. A bővítéssel a vállalat 2018-ig megduplázza termelési kapacitását, amihez 500 új munkahelyet hoz létre.

A miniszter közölte azt is, hogy a kormány hamarosan stratégiai megállapodást köt az Alpine Európai Elektronikai Ipari Kft.-val. Ezzel majd négyre emelkedik a japán stratégiai partnereink száma. Tervben van további két magyarországi japán vállalattal is még az idén megkötni a partnerséget. 

Macui Jaszuki, az Alpine Kft. ügyvezető igazgatója ismertette, hogy a japán anyavállalatot 1967-ben alapították. A társaság fő profilja az autókban használt audiotechnikai és hifi berendezések, valamint navigációs készülékek és kijelzők gyártása. Elsősorban prémium kategóriás gépkocsigyártók számára szállítja termékeit. A magyar leányvállalatot Biatorbágyon alapították 1998-ban. Az Alpine Electronics 17 országban van jelen és öt országban van termelő üzeme. Európában  csak Magyarországon termel. Több mint 900 dolgozót foglalkoztat.

Forrás: Külgazdasági és Külügyminisztérium