Denso bővít

A székesfehérvári gyár újabb, 29 milliárd forintos gyártókapacitás-bővítő beruházása. A DENSO stratégiai partnerünk.

A hírt Jiro Ebihara, a Denso Gyártó Magyarország Kft. elnöke jelentette be Orbán Viktor miniszterelnökkel közösen tartott tájékoztatóján. Példaértékű a Denso vállalat hosszútávú gondolkodása mondotta a miniszterelnök. A tájékoztató teljes szövege itt olvasható.

A japán Denso a világ második legnagyobb autóipari beszállító vállalata, 15 éve működtet termelőbázist Magyarországon, és ez idő alatt 500 millió eurónyi befektetést hajtott végre. A vállalat autóipari részegységek gyártásával foglalkozik, a legmodernebb dízel befecskendező rendszereket, motorvezérlő berendezéseket gyártja.

A termékek jelentős részét az Európai Unióban értékesíti nagy motorgyártó cégeknek, mint a Ford, a PSA cégcsoport, a Lamborghini, a Perkins, a John Deere, valamint a vezető japán márkák. A cég beszállítója a négy Magyarországon működő autógyártónak is.

A székesfehérvári cég a Denso legnagyobb gyártóbázisa Japánon kívül. Beszállítói forgalmának 25 százalékát magyarországi vállalatok adják, Magyarországon mintegy ötezer embernek ad munkát.

A nyilvános cégadatok szerint a Denso Gyártó Magyarország Kft. a 2013. március 31-ig tartó üzleti évében 389 millió euró árbevételt ért el, 16 millió euróval kevesebbet az előző évinél. Mérleg szerinti eredménye 9,89 millió euró veszteség volt, míg az előző üzleti évben 9,26 millió euró nyeresége volt.

Forrás és további információ: Hirado.hu