Januári klubülés

Klubülés helye: Gundel étterem, Télikert. XIV. Állatkerti út 2. Tel: 468-40-40
Időpontja: 2015. január 16. péntek 17:45

Az idei évi első klubülésünk vendégelőadója Őexcellenciája Junichi KOSUGE Japán új nagykövete. Megkértem a Nagykövet urat, hogy tájékoztasson bennünket a japán gazdaság mai helyzetéről és terveiről, különösen hazánkat érintő kérdésekről. Találkozásunk kiemelt pontja lesz egy rövid megemlékezés arról, hogy Kaifu Toshiki japán miniszterelnök 25 éve látogatott Magyarországra. Szeretném idézni az akkori rövid sajtóközleményt:
Kaifu Tosiki japán miniszterelnök 1990-01-15-én hivatalos látogatásra Budapestre érkezett. A japán kormányfő kiemelt fontosságúnak tartja a kelet-európai országokkal való kapcsolatok fejlesztését, a kereskedelmi együttműködést, közép- és hosszútávú hitelek nyújtását Magyarországnak. A két ország közötti gazdasági együttműködés egyik példája a Suzuki autógyártó céggel 1990-01-13-án aláírt megállapodás személygépkocsik magyarországi összeszerelésére.”

Egyben szeretném jelezni, hogy a 25. évfordulóra emlékezve kerül megrendezésre a „RENDSZERVÁLTÓZTATÓ ÉVEINK JAPÁNBÓL NÉZVE” című sajtókiállítás a MUOSZ-ban. További részletek itt találhatók.

Visszatérve a klubesthez. Izgalmasnak ígérkezik a 2015-ös év országaink kapcsolatában, mert sajtóhírek szerint a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. Japánban is szeretne kereskedőházat nyitni.

Kosuge nagykövet úr előadása után szokásainkhoz híven, kötetlen szakmai eszmecsere következik. 

A nagykövet úr előadását angolul tartja, de jelen lesz Kiss Réka Gabriella kormánytolmács, aki egyben klubunk titkára, és szükség esetén szívesen tolmácsol. 

Lebonyolítási program:

  • 17:45-től Gyülekező
  • 18:00 Őexcellenciája Kosuge nagykövet úr érkezése. Rövid bemutatkozás.
  • Utána következik maga a klubest előadással és a fehér asztal feletti szakmai társalgással. 
  • 19:00 Vacsora
  • 21:00 A klubülés várható vége.
 
Részvételi díj: 14.000, Ft
Ha valaki kímélő menüt kér, kérem legyen szíves jelezze!
Várom szíves visszajelzéseteket és aktív részvételeteket!