Magyar Suzuki tervei

Modellváltás az esztergomi gyárban. 

Tavaly a Magyar Suzuki által gyártott autók száma 9 %-kal, 147 ezer darabra csökkent. A csökkenés okai: két modell – SX4/Fiat Sedici, és Splash/Opel Agila – előállítását megszüntették, valamint egy új modell gyártására készültek fel.

 

Az új modell, a VITARA idén márciusban került a gyártósorra, melyből 70 ezer darabot céloztak meg erre az évre, melyhez 74 magyar beszállítóval kötöttek szerződést. A gyár közlése szerint: „A VITARA magában hordozza mindazokat a jellemzőket, amelyek korábban már sikert arattak: ilyen a gazdaságos üzemanyag-felhasználás, amit a jármű tömegének csökkentésével értek el, a mechanikai energiaveszteség mérséklése, az aerodinamikai szempontok szerint optimalizált forma és az automatikus motorleállító–motorindító rendszer. A VITARA új szolgáltatásokat is kínál, például radaros féktámogató rendszert (RBS) és adaptív sebességtartót (ACC).”

A tavalyi bevétel az olcsóbb modellek eltűnése ellenére csak kis mértékben, 1,8 %-kal  1,54 milliárd euróra csökkent, ami az üzemi eredményben kifejezve 23,1 millió eurót tett ki, s ez a mérleg szerinti eredményben 43 %-os visszaesés a 2013. évhez képest.

Az idei terv 1,7 milliárd eurós nettó árbevétel és a gyártási cél 165 ezres darab. Naojuki Takeucsi vezérigazgató szerint, ha a piac többet fel tud venni a jelenlegi létszámmal 200 ezer darab gyártása megoldható.

Forrás: Magyar Suzuki és Napi Gazdaság